ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»: Μήνυμα Τσίπρα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»: Μήνυμα Τσίπρα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)φωτογραφία αρχείου

Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων να δοθεί τέλος στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις αρχές Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει προσωπικό μήνυμα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, λέγοντάς τους:

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Από την πρώτη στιγμή της κράτησής τους, η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν τα δύο παιδιά πίσω στην πατρίδα.

Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα, επανέλαβε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συνομίλησε με τους γονείς των δύο στρατιωτικών λίγο πριν τους επισκεφθούν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όμως και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς πριν από το Πάσχα, κάτι που δεν έγινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ