ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαίωση Κοτζιά στον Σέρβο ΥΠΕΞ: Δεν θα αλλάξει η στάση μας απέναντι στο Κόσοβο

Διαβεβαίωση Κοτζιά στον Σέρβο ΥΠΕΞ: Δεν θα αλλάξει η στάση μας απέναντι στο Κόσοβο
Twitter/Maria Karchilaki

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, διαβεβαίωσε τον Σέρβο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσις πως δεν θα αλλάξει η στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κόσοβο.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου τους, σχετικά με ενδεχόμενη ίδρυση διπλωματικού γραφείου του Κοσόβου στην Αθήνα, ο έλληνας υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για διπλωματικό γραφείο.

Ο ΥΠΕΞ έκανε σαφές ότι το γραφείο του Κοσσόβου θα είναι μόνο εμπορικό, εξηγώντας ότι υπάρχει μία σχετική συμφωνία από το 2014 και διευκρινίζοντας αυτό δεν αποτελεί διπλωματική αντιπροσωπεία.

«Δεν έχουμε διπλωματική αναγνώριση του Κοσόβου, ούτε πρόκειται να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Οι συμφωνίες πρέπει να υλοποιούνται, όχι μονόπλευρα, αλλά στην ολότητά τους. Αυτό πρέπει να το θυμούνται όλοι».

«Ήταν λάθος που η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα», είπε ο Σέρβος ΥΠΕΞ αναφορικά με το ονοματολογικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ