Ρήγας για πΓΔΜ: Υπάρχουν δυνατότητες για την εξεύρεση λύσης και επίτευξης συμφωνίας
«Υπάρχουν εκατέρωθεν δυνατότητες για την εξεύρεση λύσης και την επίτευξη μίας ολιστικής συμφωνίας, η οποία θα δίνει το δικαίωμα και στις δύο χώρες για συνανάπτυξη προς συμφέρον και των δύο λαών». Αυτά δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, προσθέτoντας πως η αυριανή συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στην Οχρίδα θα είναι μία καλή ευκαιρία, «προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται τα πράγματα από την πλευρά της πΓΔΜ».
Ερωτηθείς σχετικά με το σενάριο η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μία πιθανή συμφωνία ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ο κ. Ρήγας απάντησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι: «Όταν έρθει η στιγμή θα κριθούν όλα και όλοι μέσα στη Βουλή». «Όλα τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και το ΚΚΕ, θα κληθούν να πάρουν έμπρακτα θέση πάνω στο ζήτημα και εκεί θα φανεί ποιοι πραγματικά έχουν μία σταθερή αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα εθνικά ζητήματα» συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας την επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο, με αφορμή και το ονοματολογικό, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως:
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την τεράστια ευθύνη για τη μη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ. Είναι εγκλωβισμένος σε μία εθνικιστική, ακροδεξιάς προσέγγισης αντίληψη.
«Ακολουθεί τη συγκεκριμένη στρατηγική από την εποχή της ΠΟΛΑΝ και ταλαιπωρεί τη χώρα» κατέληξε ο κ. Ρήγας.
Πρόεδρος ιρανικού κοινοβουλίου: Oι «απερίσκεπτες κινήσεις» του Τραμπ οδηγούν τις ΗΠΑ σε μία κόλαση
20:34
Απαγχονισμένος βρέθηκε 48χρονος στο σπίτι του στην Πάτρα
20:22
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Τρίτη στις 20:00» το χτύπημα στο Ιράν; - Αποζημίωση ζητά η Τεχεράνη για να ανοίξει το Ορμούζ
20:10
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εντόπισε στρατιωτικό εξοπλισμό της Χεζμπολάχ σε σχολείο στο Λίβανο (pics)
20:00