ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή για την Υγεία: Αίτημα Χριστοφιλοπούλου να καταθέσει εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Επιτροπή για την Υγεία: Αίτημα Χριστοφιλοπούλου να καταθέσει εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Να κληθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της υγείας ο εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης κατά την κατάθεσή του, ζητά η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, η βουλευτής της ΔΗΣΥ επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις νέες καταγγελίες.

«Σε πλήθος σημερινών δημοσιευμάτων αναφέρεται ότι ο εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Παρίσσης, έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης κατά την κατάθεσή του ενώπιον των επιθεωρητριών Δημόσιας Διοίκησης, ήδη δε στις 5.4.2018 αναίρεσε ενόρκως την αρχική του κατάθεση, σχετικά με τις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρει και προσθέτει πως είναι σαφές ότι οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν καταλυτικά το έργο της επιτροπής, καθώς α) τίθεται εν αμφιβόλω σημαντικό μέρος του αποδεικτικού υλικού και β) καταγγέλλονται σημαντικά ποινικά αδικήματα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ζητά ακόμη να υποβληθεί αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Διαφθοράς και την Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Εξεταστική Επιτροπή όλες οι υποβληθείσες μέχρι σήμερα αναφορές του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ