ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική κυβερνητική απόφαση ο κλιμακωτός ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Οριστική κυβερνητική απόφαση ο κλιμακωτός ΦΠΑ στα ιδιωτικά
O Nίκος Φίλης σε δηλώσεις έξω από το Μαξίμου Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

"Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική, και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά" δήλωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι "όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής".

Ο κύριος Φίλης υποστήριξε ότι το μέτρο δεν αφορά "τη μεγάλη πλειοψηφία που τα παιδιά τους τα στέλνουν στα δημόσια σχολεία" πριν καταλήξει λέγοντας "δεν πιστεύω ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία είναι ζάπλουτοι και Κροίσοι, είναι εύποροι βεβαίως".

Χαρακτήρισε, επίσης, "συμβολική" την επιβάρυνση με 6% της φορολόγησης των φροντιστηρίων, των ΙΕΚ και των σχολών χορού καθώς, όπως είπε μιλώντας στον Σκάι, οι κλάδοι αυτοί καλύπτουν άλλες ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση ενώ σε ό,τι αφορά το 0% σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, παραδέχθηκε ότι "εδώ η Πολιτεία είναι παντελώς αδύναμη να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες" γι αυτό δεν επιβάλλεται φόρος.

Σε αντίθεση με τον κατηγορηματικό τόνο του κ. Φίλη ότι ο κλιμακωτός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι γεγονός, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του μέτρου αν βρεθούν ισοδύναμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ