ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πτώση Mirage: Τη θλίψη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

Πτώση Mirage: Τη θλίψη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη θλίψη του για τoν θάνατο του χειριστή του μοιραίου Mirage εκφράζει ο πολιτικός κόσμος, στέλνοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου όσο και στην «μεγάλη οικογένεια» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η θλίψη όλων είναι μεγάλη. «Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια»

Σε on camera δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, ο «γαλάζιος» πρόεδρος τόνισε: «Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Η Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της σε ανάρτησή της εξέφρασε «βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του», ενώ επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του τονίζει ότι «άλλος ένας πιλότος έπεσε υπερασπιζόμενος την πατρίδα».

«Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς. Η Τουρκία οφείλει να δώσει τέλος στις προκλήσεις και την ένταση», σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε μέσω Twitter και ο Βασίλης Κικίλιας.

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!» έγραψε ο ίδιος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και την οδύνη μας για την απώλεια του πιλότου - σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος προασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία.

Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του. Η πατρίδα μας του οφείλει ευγνωμοσύνη» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Συλλυπητήρια και από τα κόμματα

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας Γ. Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Στην οικογένεια του εκλιπόντα, και στα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σειρά της, η Ένωση Κεντρώων τονίζει: «Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου εκφράζει και το ΚΚΕ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο «πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ».

«Από την πρώτη στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ