ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να αποδέχεται τους ισχυρισμούς της πΓΔΜ περί αλυτρωτικών βλέψεων

Κουμουτσάκος: Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να αποδέχεται τους ισχυρισμούς της πΓΔΜ περί αλυτρωτικών βλέψεων
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για «πολιτικό, διπλωματικό και διαπραγματευτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους», κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ κ. Ντιμιτρόφ μπροστά στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

«Ο υπουργός των Εξωτερικών εμφανίζεται να αποδέχεται, έστω και εμμέσως, τους ισχυρισμούς των Σκοπίων ότι δήθεν η Ελλάδα έχει αλυτρωτικές βλέψεις έναντι της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για πολιτικό, διπλωματικό και διαπραγματευτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος με αφορμή τη δήλωση Ντιμιτρόφ μπροστά στον Ν. Κοτζιά ότι «σχεδόν συμφώνησαν το κείμενο για τη μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων και για την αποτροπή του αλυτρωτισμού και από τις δύο πλευρές» και πρόσθεσε:

«Η λογική αμοιβαιότητας ή εξομοίωσης Ελλάδας και Σκοπίων στο ζήτημα του αλυτρωτισμού, υποσκάπτει τις σταθερές εθνικές μας θέσεις και είναι απαράδεκτη. Το Υπουργείο των Εξωτερικών οφείλει να απαντήσει τι έχει συζητήσει και σε τι έχει συμφωνήσει με την άλλη πλευρά. Η σιωπή του στο κρίσιμο αυτό θέμα δυστυχώς επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση "εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι"».

Τι συζήτησαν Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ στην Αχρίδα

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ