ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τώρα είναι η στιγμή να πάρουν το ρίσκο

Τσίπρας: Τώρα είναι η στιγμή να πάρουν το ρίσκο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Τώρα είναι η στιγμή να πάρουν το ρίσκο. Αν όχι τώρα που σηκώνεται η χώρα μας στα πόδια της, πότε; Αν όχι, εκείνοι, ποιοι;». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης του EquiFund, με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε από πλευράς της κυβέρνησης να κάνει ό,τι εκείνη μπορεί για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

«Παρά τις δυσκολίες ο λαός στάθηκε όρθιος» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

Η Ελλάδα σηκώνεται ξανά και προσπαθεί να αλλάξει πορεία, να αλλάξει στρατηγικό σχέδιο, θέλουμε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, θέλουμε να επενδύσουμε στην καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι επενδύοντας στην καινοτομία μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για αυτό το κομμάτι των εξειδικευμένων νέων με δύο και τρία πτυχία.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με τα υλικά του χτες», ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι το μοντέλο του χθες το ξέρουμε και πως είναι αυτό που μας οδήγησε στην κρίση.

Σημείωσε δε, ότι «η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι δύο υλικά πάνω στα οποία πρέπει να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ