ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Χρηστίδης στο CNN Greece: Μετά τις εκλογές θα δούμε τι θα γίνει με τις συνεργασίες

Π. Χρηστίδης στο CNN Greece: Μετά τις εκλογές θα δούμε τι θα γίνει με τις συνεργασίες
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για μετά τις εκλογές αφήνει τη συζήτηση για το τι θα γίνει σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του Κινήματος Αλλαγής σε κυβερνητικό σχήμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο CNN Greece.

Όπως τόνισε, προηγείται να φανεί τι θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, ενώ εκφράζει την απορία του για το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ζητούν από το Κίνημα Αλλαγής να τοποθετηθεί σχετικά νωρίτερα.

«Η εντολή που έχουμε πάρει από τους Έλληνες πολίτες το Νοέμβρη που μας πέρασε είναι η δημιουργία μιας αυτόνομης παράταξης με αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτό επαναδιατυπώθηκε με πολύ μεγάλη σαφήνεια στο πρόσφατο συνέδριο που είχαμε», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η συζήτηση για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές αδικεί την ψήφο την οποία θα δώσουν οι Έλληνες πολίτες και μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία και μας προκαλεί συνολικά στο Κίνημα Αλλαγής, πώς κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία θέλουν να τοποθετηθεί το Κίνημα Αλλαγής και ζητούν να τοποθετηθούν και τα στελέχη του, χωρίς καν να έχουν δει τι θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

«Διαμορφώνουμε μία παράταξη η οποία οριοθετείται πολιτικά και απέναντι στην αριστερή και στη δεξιά συντήρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση έχουν διατυπωμένο πλαίσιο και καταθέτουν τις προτάσεις τους σε όλο το εύρος της πολιτικής ζωής και πάνω σε αυτές ζητούν να γίνουν συναινέσεις «όχι μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο που θα γίνουν εκλογές, αλλά σήμερα».

Σχετικά με τη διαφοροποίηση των κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην άποψη όλων, αλλά η παράταξη προχωρά με πλειοψηφίες και μειοψηφίες».

«Προχωράμε με τις συνθέσεις. Γνωρίζουμε ότι στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχουμε όλοι την ίδια πολιτική και ιδεολογική αφετηρία, αλλά αυτό είναι και η δύναμή μας. Η συνδιαμόρφωση, η συναπόφαση και πως όλοι μαζί κάνουμε πράξη αυτά που αποφασίζουμε».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή και με τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από την νησίδα Ανθρωποφάς, ο κ. Χρηστίδης κάνει λόγο για πολύ κρίσιμη εξέλιξη και προσθέτει ότι η τουρκική επιθετικότητα ξεπερνά τη ρητορική των αξιωματούχων.

«Οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς θεσμοί οφείλουν να λάβουν πολύ γρήγορα τις αποφάσεις τους, διότι δεν μπορεί να συνεχίζεται επειδή αυτό εξυπηρετεί την Τουρκία. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια πολύ κρίσιμη εξέλιξη σήμερα. Εμείς σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε απόλυτα το τι λέει η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη συζήτηση», τονίζει και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση, τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και όσοι επιχειρούν γύρω από αυτό να κάνουν διαφορετικά παιχνίδια, θα βρουν όλους τους Έλληνες ενωμένους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ