ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για έκθεση ΔΝΤ: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της εξόδου

Κυβερνητικές πηγές για έκθεση ΔΝΤ: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της εξόδου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και σε όσους βλέπουν νέα μέτρα, δίνουν κυβερνητικές πηγές, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς.

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν:

«Η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι’αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση. Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη σχετική ερώτηση είναι παραπάνω από σαφής».

«Σε ότι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα», προσθέτουν.

«Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι…», καταλήγουν και παραπέμπουν σε σχετικό link του ΔΝΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ