ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική και για τα... γεμιστά της Φωτίου

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική και για τα... γεμιστά της Φωτίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για την κοινωνική πολιτική στην συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016. "Λοιδορείτε τα γεμιστά", είπε η Θεανώ Φωτίου. "Λέτε για ανθρωπιστική κρίση και απο τα 2 δισ. του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, δίνετε μόνον 108 εκατ. ευρώ", απάντησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Στο ...δημόσιο διάλογο επανήλθαν τα γεμιστά της Θεανούς Φωτίου με την ίδια να απαντά με οργισμένο ύφος στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση για κοινωνική πολιτική.

«Τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού, κρίμα που τα λοιδορείτε», σχολίασε με υψηλούς τόνους η Θεανώ Φωτίου για να συμπληρώσει πως «μια κυβέρνηση της Αριστεράς ξέρει να μην πετά τα χρήματα σαν ξεροκόμματο, αλλά να τα διαθέτει για να πιάνουν τόπο».

Οι τόνοι αντί να πέσουν, ανέβηκαν περισσότερο με τον Γιάννη Βρούτση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε
τους πολίτες, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και τώρα διαθέτει μόνον 108 εκατ. από τα 2 δις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για κοινωνική πολιτική. «Είναι εκτεθειμένη η κυβέρνηση και δεν έχει που να κρυφτεί», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Στον καβγά ενεπλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικρίνοντας τόσο τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δε, ακούστηκε ένα σχόλιο για «ντολμαδάκια», ο Θανάσης Παφίλης εξερράγη, χαρακτηρίζοβτας «ντροπή την άθλια συζήτηση που γίνεται στη Βουλή». «Τον αντιμετωπίζεται σαν ζητιάνο τον λαό, του πετάτε ξεροκόμματα και τους λέτε να είναι και ευχαριστημένος» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ