ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ένταση στη Βουλή για τα κανάλια

Νέα ένταση στη Βουλή για τα κανάλια
Ένταση στη Βουλή Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να κατατεθούν οι επιστολές του ΕΣΡ και της ΕΕΤΤ, αλλά και η αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Κομισιόν.

Οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στη χθεσινή συνάντηση των ενδιαφερόμενων φορέων με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου «για να τους κάνει μασάζ, είτε να τους απειλήσει, είτε να απαιτήσει συνεργασία» αλλά και δημοσιεύματα του «Left.gr» και της «Αυγής» ότι η ΝΔ είναι στο πλευρό της διαπλοκής, πυροδότησε πρωτοφανή ένταση και λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα η συζήτηση.

«Ο υπουργός παρά τω Τσίπρα επικροτεί αυτά τα πρωτοσέλιδα; Βλέπετε διαπλοκή στην επιτροπή μας;», σχολίασε ο Λ. Αυγενάκης εμφανώς εκνευρισμένος ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του απευθυνόμενος στο Νίκο Παππά, που γνωρίζει –όπως είπε- από τα φοιτητικά του χρόνια, είπε πως έχει θέσει υψηλούς στόχους, να γίνει υπουργός καναλάρχης».

Η ένταση συνεχίστηκε κι όταν ο Γ. Αμυράς, από το Ποτάμι, ζητούσε επίμονα να κληθεί η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου, ενώ ανάλογο αίτημα διατυπώθηκε και από τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Σήμερα κάποιοι λειτουργούν ως υποβολείς θεατρικής σκηνής», ήταν η απάντηση του Σωκράτη Φάμελλου από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να προσβάλλει τη διαδικασία. Μίλησε για ανήθικες καταγγελίες Αυγενάκη που απαγορεύουν στην κυβέρνηση να εκτελεί το δημοκρατικό της δικαίωμα, όταν μιλάει για πιέσεις, εκβιασμούς και μασάζ. «Έτσι φαίνεται μεγάλωσε ο κ. Αυγενάκης, προβαίνει σε ανήθικες παρεμβάσεις, τους πειράζει το νομοσχέδιο και τους πιέζει η κοινωνία να αλλάξουν θέση και αναρωτιέμαι γιατί τόσα χρόνια δεν καταγγέλλει την τρομοκρατία ΜΜΕ κατά των πολιτών», είπε.

Σε χαμηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που διαβεβαίωσε ότι θα κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα που ζητούνται. «Να κλείσει ο κύκλος της αντιπαράθεσης και να μπούμε στην ουσία γιατί αυτή η εικόνα αδικεί το νομοσχέδιο και η συζήτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ