ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ερωτήματα για το πόθεν έσχες Σταθάκη

Νέα ερωτήματα για το πόθεν έσχες Σταθάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Θέμα προέκυψε με το πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη, καθώς η αρμόδια επιτροπή εντόπισε διαφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς και τη συμμετοχή του σε ακίνητα. Αν χρειαστεί θα ανοίξουν οι λογαριασμοί του. "Ουδέν σχόλιο, ας προχωρήσει η διαδικασία", λέει ο ίδιος. "Δεν υπάρχει θέμα" απαντούν κυβερνητικές πηγές. 

Διαφορές στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Γιάννη Σταθάκη εντόπισε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γιώργο Βαρεμένο θα γίνει ενδελεχής έλεγχος που μπορεί να φτάσει μέχρι και το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Από την ενημέρωση του Γιώργου Βαρεμένου προκύπτει ότι ο υπουργός Οικονομίας εμφανίζει μεγάλες διαφορές στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που δεν αφορούν μόνον το ξεχασμένο 1 εκατ. ευρώ, αλλά και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τις συμμετοχές του σε ακίνητα.

Η επιτροπή αποφάσισε αν χρειαστεί να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, χωρίς να απαιτηθεί νέα απόφαση.

«Ουδέν σχόλιον, ας προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιώργος Σταθάκης , ενώ κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως «δεν υπάρχει θέμα» και πως «ο έλεγχος είναι θεμιτός».

Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη, ενώ η επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη 11 υπόχρεους υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για εκκρεμότητες που αδιαφόρησαν να λύσουν και άλλους 8 επειδή δεν κατέθεσαν καθόλου δήλωση πόθεν έσχες.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σχετικά με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ