ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλάξεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Επιφυλάξεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιφυλακτικοί ως προς την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης εμφανίζονται περίπου 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας διευκρινίσεις από την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου. 

Ενόψει συζήτησης του νομοσχεδίου την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα συναντηθούν σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το μεσημέρι στη Βουλή με την κ. Φωτίου, ζητώντας σαφείς απαντήσεις και διευκρινίσεις για το άρθρο του νομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Θέλουμε να είναι όλα ξεκάθαρα, με ποιους όρους θα γίνεται η αναδοχή και εάν αφορά και το ενδεχόμενο υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», έλεγε κυβερνητικός βουλευτής, διαψεύδοντας ωστόσο, τη φημολογία ότι έχει αποσταλεί επιστολή με τις υπογραφές δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας.

Την αντίθεσή του με το επίμαχο άρθρο έχει ήδη εκφράσει με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. «Ως γιατρός και ως πολιτικός με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει», ανέφερε στη δήλωσή του.

Η συνάντηση με την Θεανώ Φωτίου αναμένεται να γίνει αύριο στις 14:00 στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ