ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ναι» στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπώσει είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση πάντως, να «κερδίζει» μια επιπλέον θετική ψήφο, αυτή του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΔΗΣΥ, 150 βουλευτές της πλειοψηφίας ψήφισαν «ναι». Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Έφη Σαλτάρη- Γεωργοπούλου και από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις.

«Ψήφισα «ναι» γιατί θεωρώ ότι ακόμα και αυτή η λύση είναι καλύτερη από μια μη λύση, αλλά και γιατί πιστεύω ότι η υποκρισία "θέλω αλλά δεν το ψηφίζω" ή "δε θέλω και το ψηφίζω" από κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει», υποστήριξε σε δήλωσή του ο Χάρης Θεοχάρης.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι η επόμενη θα είναι καλύτερη και για τη ΔΕΗ και για τον ενεργειακό τομέα της χώρας, καταλογίζοντας καταστροφολογία στην αντιπολίτευση που μιλά για κατάρρευση της ΔΕΗ. «Εταιρία με 1,2 δις φρέσκια ρευστότητα απέχει πολύ από την κατάρρευση», είπε.

«Πολεμικό κλίμα» στη Βουλή όπου ψηφίζεται η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι ψεύδεται για άλλη μια φορά, καθώς άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα πράττει σήμερα. «Μιλούσε ως αντιπολίτευση για εθνικό έγκλημα με αφορμή το σχέδιο της ΝΔ για τη μικρή ΔΕΗ, καλούσε το λαό να εξεγερθεί και απειλούσε με δημοψηφίσματα», είπε.

«Το νομοσχέδιο δεν δίνει λύσεις, αναβάλλει λύσεις», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και εκτίμησε πως η πώληση των λιγνιτικών μονάδων δεν είναι το τέλος, αλλά θα υπάρξει συνέχεια.

Για νομοσχέδιο «ντροπής και ομολογία αίσχους», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ