ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την offshore

Τζανακόπουλος:  Ο κ. Μητσοτάκης να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την offshore
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον Κ. Μητσοτάκη, σχετικά με την offshore εταιρεία που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται με τη σύζυγό του.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τη διαφάνεια και να αποκαλύψει ποιο φυσικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από την offshore εταιρεία, τόνισε μέσω της συχνότητας του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις προσδοκίες από την πλευρά της Ελλάδας, είπε ότι η σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής είναι πολύ στενή, ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει υπάρξει αρκετά βοηθητική, παρά τις διαφορές κατά το παρελθόν, στην προσπάθεια για έξοδο από το πρόγραμμα. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι ο κ. Γιούνκερ θα στηρίξει την προσπάθεια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και δημοσιονομικά έχουμε τηρήσει όλες μας τις υποχρεώσεις. «Από κεί και πέρα είναι και οι εταίροι και δανειστές μας που πρέπει να βοηθήσουν, ώστε τον Αύγουστο να περάσουμε σε μία καθαρή έξοδο».

Ερωτηθείς για το θέμα των φρεγατών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί και αναφερόμενος στην συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο επανέλαβε ότι η συζήτηση ήταν διερευνητική.

Σε ό, τι αφορά του Έλληνες αξιωματικούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ασκούνται πιέσεις προς την γείτονα και η Ελλάδα κάνει το καλύτερο δυνατόν, για να επισημάνει ότι η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει πολιτικά το ζήτημα, παίζοντας με δύο ανθρώπινες ζωές.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό, σημείωσε ότι η Ελλάδα έκανε βήματα και αναμένεται το ίδιο και από την πΓΔΜ.

Τέλος, για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, είπε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί και προβληματίζεται με το θέμα, για να συμπληρώσει ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ