ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Πράξη υποτέλειας η πρόσκληση στον Γιουνκέρ να μιλήσει στη Βουλή

Κωνσταντοπούλου: Πράξη υποτέλειας η πρόσκληση στον Γιουνκέρ να μιλήσει στη Βουλή
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ως «πράξη υποτέλειας, που προσβάλλει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών», χαρακτηρίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την πρόσκληση στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να παραστεί στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής προς τιμήν του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοοντ Γιουνκέρ. Αντ’ αυτού βρέθηκε με νέους ανθρώπους στην ορκωμοσία των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως έγραψε η ίδια στον λογαριασμό της στο Facebook:

«Σήμερα περάσαμε το πρωινό μας με νέους ανθρώπους, στην ορκωμοσία των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά στα Εξάρχεια.

Στην πρόσκληση να παραστώ στην ομιλία Γιουνκέρ στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, που συνέβαινε την ίδια ώρα, δεν απάντησα. Και δεν πήγα.

Το να καλείται να μιλήσει στη Βουλή, ως «εξέχουσα προσωπικότητα», ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκβιαστής του λαού μας και περιφρονητής του δημοψηφίσματος και του ΟΧΙ μας, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, είναι άλλη μια πράξη υποτέλειας, που προσβάλλει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών.

Που μπορεί να μην έχουν ακόμη αντιδράσει, όμως δεν έχουν ξεχάσει ούτε συγχωρέσει.

Στην Βουλή θα ξαναμπώ μόνο με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και όχι με "αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις". Τότε που η Βουλή θα ξανα-ανοίξει στους πολίτες και όχι στους δυνάστες των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ