ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόμνημα με τα αιτήματά του παρέδωσε στον Τσίπρα ο Γαληνός

Υπόμνημα με τα αιτήματά του παρέδωσε στον Τσίπρα ο Γαληνός
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός, αμέσως μετά την άφιξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί, στο πλαίσιο του 14ο Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του βορείου Αιγαίου, παρέδωσε ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του.

Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη ομιλία για τις 19:00 στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του βορείου Αιγαίου, αλλά καθυστέρησε, γιατί πραγματοποίησε σύσκεψη με τους υπουργούς αλλά και τους φορείς του νησιού.

Στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:


Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σε δρόμους της πόλης, ενώ κεντρικά σημεία έχουν αποκλειστεί από κορδέλες και δυνάμεις της Ασφάλειας.

Η ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο νησί ενημέρωσε άτυπα για το πραγματικό μέγεθος της αστυνομικής δύναμης, σημειώνοντας ότι στο νησί βρίσκονται:

  • Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
  • Άλλες τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
  • Άλλες δύο διμοιρίες μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια

Εξάλλου, στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ