ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς με αφορμή την παραίτηση Κριμιζή στη Βουλή

Καυγάς με αφορμή την παραίτηση Κριμιζή στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οξύτατη αντιπαράθεση που επεκτάθηκε σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας προκάλεσε στη Βουλή η παραίτηση Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

Στη συζήτηση των σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων της Άννας Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και του Γιάννη Μανιάτη από τη ΔΗΣΥ, οι τόνοι ανέβηκαν με τον Νίκο Παππά να αναφέρεται στα θετικά μηνύματα από την Ευρώπη για την πορεία της οικονομίας και να επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση αντέχει γιατί διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας.

Αφορμή η αναφορά του Γιάννη Μανιάτη ότι η παραίτηση Κριμιζή αποτελεί κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει να φύγει τώρα η σημερινή κυβέρνηση, πριν δεσμεύσει τη χώρα με νέα τετελεσμένα.

«Εσείς και οι παρατάξεις σας πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί έχει αντέξει αυτή η κυβέρνηση στη Βουλή. Γιατί η δική σας που είχε μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν άντεξε; Γιατί δεν μπόρεσε να διαμορφώσει συνθήκες σταθεροποίησης και ανάπτυξης της οικονομίας. Εμείς καταφέραμε να το κάνουμε», είπε και απαντώντας στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές, αναρωτήθηκε αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει εγκαταλείψει την ιδέα για Συνταγματική Αναθεώρηση και ζητά εκλογές την επόμενη Κυριακή. «Αυτό θυμίζει πήδημα δεύτερου βαθμού, που λένε οι μαθηματικοί», είπε και πρόσθεσε: «Είχατε συνέχεια ελλείμματα και έχετε τα μούτρα και μιλάτε ότι είναι λίγο η ανάπτυξη του 1,5% και 2%. Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε κι εσείς σε μία διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης. Εάν επιλέξετε να μείνετε προσκολλημένοι στην υπεράσπιση των πολιτικών σας πεπραγμένων τότε καλή τύχη».

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε αβάσιμα τα περί διαχείρισης χρημάτων, τα οποία – όπως ανέφερε – ειπώθηκαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Επανέλαβε πως ο ΕΛΔΟ δεν έχει ακόμη ΑΦΜ, ούτε έχει διαχειριστεί ένα ευρώ. «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων πέφτει στο κενό και μάλιστα με εκκωφαντικό θόρυβο. Τα περί αριστείας να τα διατυπώνουμε ζυγισμένα, άριστος ο κ. Κριμιζης, άριστοι και οι άλλοι καθηγητές», σημείωσε.

Η κ. Ασημακοπούλου αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή της επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν εμπιστεύεται ούτε τον κ. Παππά ούτε τον κ. Μαγκλάρα για να διαχειριστούν τα κονδύλια του οργανισμού και ζήτησε να έρθουν στη Βουλή τόσο o νυν πρόεδρος όσο και ο κ. Κριμιζής για να συζητηθούν όλα τα θέματα και οι καταγγελίες, αίτημα που αποδέχθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έλεγαν ότι «ο κ. Κριμιτζής από το πρώτο κιόλας διοικητικό συμβούλιο ήθελε να ακυρωθεί το πρόγραμμα των μικρο-δορυφόρων και να σχεδιαστεί από την αρχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ