ΠΟΛΙΤΙΚΗ

38 ακίνητα και 800.000 ευρώ φαίνεται να ξέχασε να δηλώσει ο Σταθάκης

38 ακίνητα και 800.000 ευρώ φαίνεται να ξέχασε να δηλώσει ο Σταθάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ένα βήμα πριν την παραπομπή του για το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες βρίσκεται ο Γιώργος Σταθάκης, καθώς τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι -σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς- συντριπτικά εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές πέραν του ξεχασμένου 1 εκατομμυρίου ευρώ εντόπισαν και περίπου 800.000 ευρώ που δεν είχαν καταγραφεί στην δήλωση πόθεν έσχες του 2011. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως πρόκειται για καταθέσεις στις οποίες είναι συνδικαιούχος με τον αδελφό του και πως δηλώθηκαν το 2013.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη, ότι δεν έχουν δηλωθεί συμμετοχές από 3% έως 66% σε συνολικά 38 ακίνητα, πολλά από τα οποία βρίσκονται στα Χανιά.

Στη γραπτή του δήλωση με το που έγινε γνωστή η υπόθεση, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως σε ότι αφορά στην ακίνητη περιουσία του, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», ανέφερε.

Η επιτροπή πόθεν έσχες που συνεδρίασε πάντως, χθες αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο με ό,τι μέσο
χρειαστεί, φθάνοντας εάν χρειαστεί ακόμη και στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Γιώργου Σταθάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ