Κυβερνητικές πηγές: Καμία εμπλοκή στις διαδικασίες της Εθνικής Τράπεζας
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση, έμμεση ή άμεση, στις εσωτερικές διαδικασίες της τράπεζας δήλωσαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενοι στις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν: «Η κυβέρνηση έχει τις απόψεις της για τη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας, όμως δεν έχει καμία έμμεση ή άμεση εμπλοκή στις εσωτερικές διαδικασίες και συγκεκριμένα στις τελευταίες εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας».
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, μετά από απαίτηση του βασικού μετόχου, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Συμφωνά με πληροφορίες του CNN Greece η παραίτηση υπεβλήθη σε τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας και ενώ είχε προηγηθεί πλούσιο παρασκήνιο και παρεμβάσεις του ΤΧΣ.
Το ΔΣ της Εθνικής αποφάσισε να αναλάβει προσωρινά χρέη διευθύνοντα συμβούλου ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς.
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45
O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ
15:36