ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Καμία εμπλοκή στις διαδικασίες της Εθνικής Τράπεζας

Κυβερνητικές πηγές: Καμία εμπλοκή στις διαδικασίες της Εθνικής Τράπεζας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση, έμμεση ή άμεση, στις εσωτερικές διαδικασίες της τράπεζας δήλωσαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενοι στις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν: «Η κυβέρνηση έχει τις απόψεις της για τη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας, όμως δεν έχει καμία έμμεση ή άμεση εμπλοκή στις εσωτερικές διαδικασίες και συγκεκριμένα στις τελευταίες εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, μετά από απαίτηση του βασικού μετόχου, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Συμφωνά με πληροφορίες του CNN Greece η παραίτηση υπεβλήθη σε τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας και ενώ είχε προηγηθεί πλούσιο παρασκήνιο και παρεμβάσεις του ΤΧΣ.

Το ΔΣ της Εθνικής αποφάσισε να αναλάβει προσωρινά χρέη διευθύνοντα συμβούλου ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ