ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσίκης για ομοφυλοφιλία: Όλα αυτά ξεπερνούν την λογική μας

Κατσίκης για ομοφυλοφιλία: Όλα αυτά ξεπερνούν την λογική μας
Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για «δικτατορία του διαφορετικού» μίλησε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ, διαμηνύοντας ότι στον ίδιο δεν θα βάλει κανείς φίμωτρο

«Μιλούν πολύ για την αγάπη των ομόφυλων ζευγαριών. Εγώ θα ρωτήσω είναι αμαρτία η αγάπη; Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη αλλά εξαρτάται που κατευθύνεται η αγάπη. Η αγάπη στο χρήμα δεν είναι αμαρτία; Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής είναι ή όχι αμαρτία. Την ίδια αγάπη θα μπορούσα να ισχυριστώ πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Όλα αυτά ξεπερνούν πράγματι την λογική μας και έχουν γίνει λογική της παράνοιας», είπε, εξισώνοντας –κατά πολλούς- την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και την αιμομιξία.

«Βιώνουμε την δικτατορία του διαφορετικού, εμένα όμως δε μου βάζει κανείς φίμωτρο, στηρίζω την ελευθερία του λόγου μου και την ελευθερία των ιδεών μου», είπε και αμφισβήτησε την καλή πρόθεση των ομόφυλων ζευγαριών να έχουν παιδί.

«Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν την ικανότητα να συνευρίσκονται σεξουαλικά δεν θέλουν να οδηγήσουν αυτή την ικανότητα στο να αναπαραχθούν αλλά θέλουν να υιοθετήσουν παιδί. Κατά την άποψή μου τα ομόφυλα ζευγάρια δεν δικαιούνται να γίνουν ανάδοχοι παιδιών», είπε.

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για ρατσιστική και ακροδεξιά ρητορική τον κατηγόρησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ, παραλληλίζοντάς την με εκείνη της Χρυσής Αυγής. Κάλεσε δε, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσα είπε ο κ. Κατσίκης, χωρίς ωστόσο, να πάρει απάντηση.

«Δηλώσεις που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν», χαρακτήρισε τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «μια τέτοια ρητορική την περιμέναμε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήρθε από τον κυβερνητικό σας εταίρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ