ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Για κάποια ζητήματα απαιτείται συνεννόηση

Μεϊμαράκης: Για κάποια ζητήματα απαιτείται συνεννόηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεννόησης για «κάποια ζητήματα» εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

«Απαιτείται συνεννόηση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δεν μιλάμε καθόλου. Και σας το λέει κάποιος που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν "υπόδικο"... Υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι θα κάνουμε, δηλαδή, αφού έχει απειρία. Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, αναφέροντας πως «η διαδικασία που ακολουθούμε έχει πάρα πολλές αδυναμίες. Τις έχω εξηγήσει. Όλο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος».
Στο ερώτημα αν λέει "όχι" ο κ. Τζιτζικώστας στην κατάθεση μήνυσης απάντησε: «Βεβαίως λέει όχι. Όπως λέει και ο κ. Παπαμιμίκος όχι. Έκανα νέο γράμμα χθες προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, που παραμένει ο κ. Παπαμιμίκος γιατί μπορεί να έχει το κώλυμα αλλά προεδρεύει. Και ζήτησα να γίνει μήνυση. Ο κ. Γεωργιάδης είπε όχι, ο κ. Παπαμιμίκος λέει όχι, η νομική υπηρεσία κατηγορηματικά αρνείται και εγώ ερωτώ: θα συγκαλύψουν κάτι; Φοβούνται να μπει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μέσα; Κι αν αυτοί αισθάνονται ότι εγώ έχω την ευθύνη γιατί το φοβούνται; Εγώ το ζητώ και ζητώ το κόμμα να καταθέσει τη μήνυση. Άλλο τα ασφαλιστικά μέτρα. Μην τα μπερδεύουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ