ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να συστρατευθούμε για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Μητσοτάκης: Να συστρατευθούμε για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για «ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη συστράτευσης «για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», o πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τη συστράτευση των πολιτών, «για να φύγει», όπως χαρακτηστικά αναφέρει, «η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης αλλά πρωτίστως για να οικοδομηθεί μια καλύτερη επόμενη ημέρα με τις τομές που απαιτούνται».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η Νέα Δημοκρατία απαντά ήδη δυναμικά στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας τα ψέματα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο και προειδοποιώντας για τα επερχόμενα μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί, όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου».

«Δημιουργούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Την δημιουργική ανόρθωση απέναντι στην καθήλωση», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ίδιο κείμενο, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή, οπότε τα μέλη της ΝΔ θα κληθούν στις κάλπες, για να εκλέξουν απευθείας τις ηγεσίες των δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως «αυτό είναι μια τολμηρή πολιτική επιλογή που υπερβαίνει τη ΝΔ, καθώς ανταποκρίνεται σε αιτήματα πολιτών για άνοιγμα της πολιτικής σκηνής σε άτομα που έως τώρα αποθαρρύνονταν να μπουν στον χώρο».

Τέλος, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι 155.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για ενεργή συστράτευση με την ΝΔ, και δέχτηκαν να καταβάλουν 12 ευρώ ως ετήσια συνδρομή στο κόμμα σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ