ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μαυρωτάς: Το περιστατικό μεταξύ Γεννηματά και Θεοδωράκη να μας κάνει σοφότερους (aud)

Γ. Μαυρωτάς: Το περιστατικό μεταξύ Γεννηματά και Θεοδωράκη να μας κάνει σοφότερους (aud)
EUROKINISSI

Να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης Ποταμιού – Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επιχειρεί ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.

Μιλώντας στο CNN Greece ο κ. Μαυρωτάς υποστηρίζει ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παρεξηγήσεις οι οποίες θα πρέπει όμως να προλαβαίνονται και σημειώνει ότι το περιστατικό ανταλλαγής δηλώσεων μεταξύ Γεννηματά και Θεοδωράκη μπορεί να κάνει τους δύο χώρους σοφότερους στον τρόπο που μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία.

«Επιχειρούμε μια ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου μέσα από την προσπάθεια με το Κίνημα Αλλαγής. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παρεξηγήσεις τις οποίες καλό είναι και θα πρέπει να τις προλαβαίνουμε», λέει ο βουλευτής του Ποταμιού.

Αναφορικά με το αίτημα για εκλογές που κατέθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μαυρωτάς επισημαίνει: «Να πω ότι ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει πρωτοβουλίες για τις οποίες, όμως, καλό είναι να έχουν συζητηθεί νωρίτερα προκειμένου να μπορέσουμε και εμείς να τις υποστηρίξουμε καλύτερα. Δεν νομίζω ότι υπονομεύει κανέναν η έκφραση προβληματισμού που κατέθεσε το Ποτάμι σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα».

Ο βουλευτής του Ποταμιού, πάντως, ξεκαθαρίζει τη διαφωνία του κόμματός του: «Το είπαμε από την αρχή ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές είναι προβληματικό. Δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Ίσως η κ. Γεννηματά έχει και κάποιες πληροφορίες περισσότερες για το πώς πάει η διαπραγμάτευση ή ίσως να ήθελε να «κόψει» γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες κάποιοι την κατηγορούν. Είχε ένα δικό της σκεπτικό το οποίο και σέβομαι», καταλήγει.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που οδηγήθηκαν οι δύο επικεφαλής στη δημόσια αντιπαράθεση, ο κ. Μαυρωτάς σημειώνει ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν αναφερόταν μόνο στον κ. Θεοδωράκη και εξηγεί: «Πρέπει να κρατήσουμε τον αυτοπροσδιορισμό μας και οι όποιες επαφές με άλλους χώρους να γίνονται στη βάση προγραμματικών θέσεων και όχι με προσωπικές παρεμβάσεις και επαφές. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν έχει γίνει από το Ποτάμι».

«Υπήρξαν, βέβαια, και κάποιες παρεμβάσεις βουλευτών της ΔΗΣΥ που είχαν ως στόχο τον κ. Θεοδωράκη και αυτό ίσως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» εξηγεί για τη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ