ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η συνάντηση του Μ.Κεφαλογιάννη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σήμερα η συνάντηση του Μ.Κεφαλογιάννη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
EUROKINISSI

Σήμερα αναμένεται να γίνει η συνάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος – Έλληνας και Ευρωπαίος – ο οποίος θα επισκεφθεί τους δύο στρατιωτικούς, καθώς μέχρι σήμερα είχαν δει μόνο συγγενείς τους.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι και ο ευρωβουλευτής αναμένεται να μεταφέρει μήνυμα στήριξης στους κρατουμένους.

«Οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις τους τις προηγούμενες μέρες.

Ακόμη, εξέφρασε την ανάγκη η Τουρκία να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το διεθνή νόμο, και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς, τονίζοντας ότι θα θέσει αυτό το ζήτημα στους τούρκους αξιωματούχους. Έκανε πάντως λόγο για «θετικό μήνυμα» της Τουρκία που επέτρεψε τη συνάντηση.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι θα πει στους Έλληνες στρατιωτικούς ότι «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ, είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ