ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Κακομαθημένα παιδιά είναι εκείνα που δεν δίνουν ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

ΝΔ: Κακομαθημένα παιδιά είναι εκείνα που δεν δίνουν ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστρέφει τον χαρακτηρισμό περί «κακομαθημένων παιδιών», στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού η ΝΔ, με ανακοίνωσή της στην οποία επιμένει στο θέμα του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με καθυστέρηση 36 ωρών ο πρωθυπουργός έλυσε την αμήχανη σιωπή του χωρίς, ωστόσο, και πάλι να πει αν συμφωνεί με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας -μαζί με την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας- να δοθεί επιτέλους το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και κυρίως σε όσους έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης».

Υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ καταθέτει την συγκεκριμένη πρόταση: «Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του κ. Τσίπρα θα του θυμίσουμε ότι την πρόταση αυτή η Ν.Δ. την έχει καταθέσει δύο φορές ήδη από το 2016, ενώ ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης είχε δεσμευθεί σε ανύποπτο χρόνο να την προωθήσει το συντομότερο θεωρώντας την αυτονόητη. Ο ίδιος ωστόσο ο κ. Τσίπρας παριστάνει και σήμερα ότι την ακούει για πρώτη φορά, καλώντας τη Ν.Δ. να λάβει θέση μόνο για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας, παραβλέποντας ότι και αυτή υπάγεται στην πάγια πρότασή της».

Κλείνοντας, η ΝΔ απαντά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού περί κακομαθημένων παιδιών αναφέροντας ότι «κακομαθημένα παιδιά δεν είναι εκείνα που θέλουν να δώσουν στους Έλληνες του εξωτερικού το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου, αλλά εκείνα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι σε μια δημοκρατία οι καρέκλες της εξουσίας δεν είναι μόνιμες και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να τις κρατήσουν λίγο ακόμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ