ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Κοτζιά για την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη σφαγή στη Γάζα

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Κοτζιά για την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη σφαγή στη Γάζα
Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά για την τακτική ίσων αποστάσεων που κράτησε το υπουργείο Εξωτερικών μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα αφήνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  

Τόσο η Αννέτα Καββαδία όσο και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φωτεινή Βάκη χαρακτήρισαν δολοφονική την επίθεση του Ισραήλ και "καρφώνοντας" τον υπουργό Εξωτερικών τόνισαν πως δεν ειναι δυνατόν να επικρατούν λογικές Ποντίου Πιλάτου.

Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Καββαδία χαρακτήρισε μάλιστα, κυνική την προσπάθεια εξομοίωσης θύτη και θύματος. «Η καταδίκη δεν μπορεί να είναι ναι μεν αλλά ιδίως από μια χώρα σαν την Ελλάδα», είπε και η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών οφείλει να είναι κατηγορηματική και απερίφραστη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη που κατέθεσε στη Βουλή ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επέμβαση του στρατού του Ισραήλ στην Γάζα που οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων, παιδιών και ηλικιωμένων», είπε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να τηρείται τακτική ίσων αποστάσεων. Η κ. Βάκη ζήτησε να υπάρξει και ψήφισμα καταδίκης από την Βουλή.

Λίγη ώρα αργότερα σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν σημειώνεται:

Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.

H διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή.

Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ