«Όχι» στον όρο «Ίλιντεν» από τη Φώφη Γεννηματά
Τη διαφωνία της με τον προσδιορισμό του όρου «Ίλιντεν» στην ονομασία της πΓΔΜ εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό για τις διαπραγματεύσεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής.
Η κ. Γεννηματά επανέλαβε στον πρωθυπουργό ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής αφορά ολοκληρωμένη συμφωνία με σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις, συνταγματική αναθεώρηση και απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται πρώτα τη δυνατότητα το όνομα να είναι για όλες τις χρήσεις (erga omnes) και την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και μετά το ζήτημα της ονομασίας της. Ο κ. Τσίπρας είπε στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τη συγκεκριμένη ονομασία και ότι για τον ίδιον αυτό που προέχει είναι οι προϋποθέσεις (erga omnes- Σύνταγμα) και όχι το όνομα.
Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι ο προσδιορισμός «Ίλιντεν» επιβεβαιώνει τον αλυτρωτισμό υποστηρίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία πακέτο.
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Δείτε ποιοι είναι οι 25.000 δικαιούχοι
04:00
Πότε εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ – Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
03:00
Επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας για Άτομα με Αναπηρία στους ΟΤΑ - Τι πρέπει να γνωρίζετε
02:00
2Κ/2024: Τα αποτελέσματα ΑΣΕΠ για τις 478 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας
01:00