ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα των συντάξεων

Φωτίου: Θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα των συντάξεων
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

H αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, αναφέρθηκε στα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ Αθήνας και θεσμών σχετικά με τις συντάξεις, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πει επισήμως τι θα γίνει με το ζήτημα.

«Βρισκόμαστε σε μία επιταχυνόμενη και κρίσιμη κατάσταση, η οποία θα φέρει εξελίξεις», είπε η κ. Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα για το θέμα των συντάξεων και τις μειώσεις που προαναγγέλλονται το τελευταίο διάστημα σημείωσε πως «τα δεδομένα είναι διαφορετικά, είναι εν εξελίξει» και υπογράμμισε πως «υπερκαλύπτουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που παραδέχθηκε το ΔΝΤ».

«Τα μέτρα –αντίμετρα έχουν μπροστά τους χρόνο. Πέραν των ψηφισμένων αντιμέτρων για τις συντάξεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο», είπε ακόμη.

Σχετικά με τα επιδόματα σημείωσε πως η πραγματικότητα αποδεικνύει πως δεν έχουν κοπεί, ενώ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών με τους θεσμούς αποκάλυψε πως συμφωνήθηκε επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του «φακέλου αναπηρίας». Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπως είπε.

Ακόμη, η υπουργός αναφέρθηκε και στο επίδομα στέγασης γνωστοποιώντας πως θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ και στην περίπτωση του ενοικιαστή θα δίνεται στον ίδιο κατόπιν της απαραίτητης διαδικασίας. Δικαιούχοι είναι 1.300.000 νοικοκυριά.

Τέλος, αναφορικά με το οικογενειακό επίδομα, είπε πως θα ανοίξει το Α21 στις 25 Μαΐου. Η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στις 25 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ