ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Καταδικαστέες και γραφικές οι πράξεις του Ρουβίκωνα

Τόσκας: Καταδικαστέες και γραφικές οι πράξεις του Ρουβίκωνα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, καταδίκασε την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ αναφέρθηκε και στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντας την «άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική».

Ερωμένος για την άγρια επίθεση που έγινε εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο αναπληρωτής υπουργός χρησιμοποίησε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και προσέθεσε ότι είναι συστηματική η τακτική από ακροδεξιούς κύκλους.

«Η δράση του ακροδεξιού χώρου είναι εμφανής», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Καταδικαστέες και γραφικές οι πράξεις του Ρουβίκωνα

Αναφερόμενος στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ έκανε λόγο για καταδικαστέα και γραφική πράξη που προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Πολιτικά κινούνται σαν μωρά, στα τέσσερα, έχουν πρωτόγονη πολιτική σκέψη, σημείωσε ο κ. Τόσκας για τον τρόπο δράσης των μελών της ομάδας.

Με γραφικές πράξεις προσπαθούν να αλλάξουν δεδομένα και την πολιτική κατεύθυνση αυτής της κυβέρνησης, σημείωσε και προσέθεσε πως κάνουν κακό στη χώρα.

Εισβολή ΣτΕ: Οι εικόνες των καμερών ασφαλείας και τα χαμηλά αντανακλαστικά της ΕΛΑΣ

Απαντώντας στην κριτική περί ολιγωρίας της αστυνομίας, ο κ. Τόσκας ξεκαθάρισε ότι έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές και μέλη του Ρουβίκωνα έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

«Δεν είναι ατιμώρητος», υπογράμμισε και τόνισε: «Θα θέλαμε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο και κάνουμε ότι μπορούμε από αστυνομικής πλευράς και το ίδιο θα θέλαμε να κάνει και η δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ