ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να φορολογηθεί το Facebook προτείνει ο Νάσος Αθανασίου

Να φορολογηθεί το Facebook προτείνει ο Νάσος Αθανασίου
Στιγμιότυπο από παλαιότερη αγόρευση του Νάσου Αθανασίου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επανασύσταση της ΕΡΤ, στις 28 Απριλίου 2015. Έξι μήνες μετά, το ραδιοτηλεοπτικό επανέρχεται στην επικαιρότητα με την κατάθεση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των ΜΜΕ EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

«Μάζευε κι ας ειν’ και ρώγες» λέει ο θυμόσοφος λαός και η λαϊκή αυτή ρήση βρήκε τον εκφραστή της στο πρόσωπο του Νάσου Αθανασίου, που επιχειρεί να συνεισφέρει με τις δικές του ιδέες στην ενίσχυση του κρατικού κορβανά.

Η πρότασή του είναι να ακολουθήσει και η Ελλάδα το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου το Facebook απέδωσε φόρο εισοδήματος 5.762 ευρώ για το 2014. Και μπορεί το ποσό να φαντάζει απειροελάχιστο μπροστά στα ετήσια κέρδη του δημοφιλούς Facebook, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την συγκέντρωση δημοσίων εσόδων.

Ο Νάσος Αθανασίου κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών με την επισήμανση πως η συγκεκριμένη εταιρία κολοσσός είναι ιδιαίτερα πετυχημένη στην Ελλάδα, όπως επίσης και άλλες διαδικτυακές εταιρίες συναφούς ή παραπλήσιου αντικειμένου.

Η ερώτηση που υποβάλλει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι πόσο φόρο εισοδήματος απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο το Facebook για το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ