ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τσουκαλάς: Ακραία η φράση μου αλλά ήθελα να δείξω τον αποτροπιασμό μου

Δ. Τσουκαλάς: Ακραία η φράση μου αλλά ήθελα να δείξω τον αποτροπιασμό μου
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε αναγνώριση ότι ενδεχομένως χρησιμοποίησε ακραία έκφραση για να δείξει τον αποτροπιασμό του από τους θανάτους μεταναστών χωρίς όμως να πρέπει κάποιος να απομονώνει δυο λέξεις προχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρύθμισης, Δημήτρης Τσουκαλάς υπό το φως του σάλου που έχει προκληθεί για την φράση του περί «ψητού Μαροκινού».

Ο κ. Τσουκαλάς μίλησε χθες στο STAR και είπε σε αποστροφή του λόγου του ότι στα ελληνοσκοπιανά σύνορα «είχαμε ψητό Μαροκινό», εξαιτίας ηλεκτροφόρων συρμάτων «α λα παλαιά» που τοποθετούνται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σήμερα μιλώντας στο MEGA επισήμανε: [Ενδέχεται να χρησιμοποίησα μια ακραία έκφραση για να δείξω τον ακραίο αποτροπιασμό μου σε αυτά τα οποία βλέπουμε και στους θανάτους τους οποίους βλέπουμε σε τόσους μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν το δικό τους μέλλον. Δεν μπορεί κάποιος να απομονώνει δύο λέξεις».

Πρόσθεσε ότι «επί χρόνια ολόκληρα» υπερασπίζεται το αντιρατσιστικό κίνημα και ότι επί δεκαετίες είναι μέλος σε αντιρατσιστικά κινήματα ενώ για τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σημείωσε: «Πρέπει κάποιος να κατανοήσει ότι πολλές φορές μπορεί καλά ή ενδεχόμενα να είναι ακραίο ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και εκφράσεις τέτοιου είδους για να δείξουν έναν ακραίο αποτροπιασμό».

Νωρίτερα χθες ο Δημήτρης Τσουκαλάς είχε απαντήσει με ανάρτηση στο Facebook δηλώνοντας οργισμένος και υποστηρίζοντας πως το σχόλιό του παραποιήθηκε από «γνωστή μονταζιέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ