Ποτάμι: Τολμηρή η απόφαση της Εκκλησίας των Σκοπίων
Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την απόφαση της Εκκλησίας των Σκοπίων να πάψει να χρησιμοποιεί τον όρο «Εκκλησία της Μακεδονίας» και κάνει έκκληση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να της επιτρέψει να την δεχτεί με την νέα ονομασία «Αρχιεπισκοπή Αχριδών».
Όπως τονίζει η ανακοίνωση, το γεγονός πως το αίτημα συνοδεύεται από επιστολή του Ζόραν Ζάεφ προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη αποτελεί «άλλη μια ένδειξη ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ θέλει να απομακρυνθεί από τους αλυτρωτισμούς που δηλητηριάζουν» τις σχέσεις των δύο χωρών.
Η ανακοίνωση εκφράζει την ελπίδα ότι η αντίδραση του Πατριαρχείου θα είναι ευνοϊκή και πως θα συμβάλλει στην προσέγγιση των ορθοδόξων των δύο χωρών.
ΧΡΗΜΑ
Αυστηρότερα πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ – Οι νέες ποινές
05:00
ΧΡΗΜΑ
Ανοίγει η πλατφόρμα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Πώς γίνεται η εγγραφή
04:00
ΧΡΗΜΑ
Κατάργηση σφραγίδων στα ταξίδια εντός Ευρώπης: Τι αλλάζει με τα βιομετρικά δεδομένα
03:00
ΧΡΗΜΑ
Οι προϋποθέσεις για την τριπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς στην περιφέρεια
02:00
ΧΡΗΜΑ