ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπεύθυνη στάση από τα δημοκρατικά κόμματα στο Σκοπιανό ζήτησε ο Κοντονής

Υπεύθυνη στάση από τα δημοκρατικά κόμματα στο Σκοπιανό ζήτησε ο Κοντονής
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπεύθυνη στάση από όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής

Στο πλαίσιο επερώτησης βουλευτών της ΔΗΣΥ για τη Δικαιοσύνη, το Σκοπιανό τέθηκε τόσο από τον βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και από τον Ανδρέα Λοβέρδο με τον υπουργό Δικαιοσύνης να επισημαίνει πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες κινούμενη στη βάση της εθνικής γραμμής για μια σύνθετη ονομασία erga omnes, έναντι των πάντων, συνταγματική αναθεώρηση και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διεκδικήσεων.

Πρόσθεσε πως μετά το πέρας των συνομιλιών θα υπάρξει νέα διαβούλευση.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη ΝΔ ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στηρίζει συμφωνηθέντα σε δόσεις. «Η κυβέρνηση δίνει πολλά χωρίς να έχει πάρει τίποτα κι αυτό είναι επιβλαβές για συμφέροντα μας», είπε και εστίασε στις αντιρρήσεις των ΑΝΕΛ. «Η ΝΔ δεν στηρίζει συμφωνηθέντα σε δόσεις, με παντελώς αβέβαια ανταλλάγματα, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε», είπε.

Η ΔΗΣΥ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν έρθει η υπογργραμμένη συμφωνία, σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και έκανε λόγο για «άδειασμα» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ