ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Με σταθερότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της πΓΔΜ

Σκουρλέτης: Με σταθερότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της πΓΔΜ
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σταθερότητα και υπευθυνότητα το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, αποφεύγοντας επιπόλαιους τυχοδιωκτισμούς». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τώρα υπάρχει «ευνοϊκή συγκυρία» για την επίλυση του ζητήματος, καθώς επίσης και ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφείς. Ακόμη, ο υπουργός κατηγόρησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι κρατά στάση «πλήρους ασυνέχειας».

Αναφορικά με τη στάση του κόμματος των ΑΝΕΛ στο εν λόγω ζήτημα, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ, σημείωσε: «Εκ μέρους των ΑΝΕΛ, έχουμε μία συνέπεια, σε μία κατά τη γνώμη μου λάθος στάση». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η διαφωνία σε αυτό το σημείο «δεν θέτει εν κινδύνω τη συνοχή της κυβέρνησης».

«Το πιο ουσιαστικό είναι να υπάρξει συμφωνία που δεν θα αντιστοιχεί στα όρια της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού πρόκειται για εθνικό ζήτημα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, «Κλεισθένης 1», ο υπουργός επεσήμανε αρχικά ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα και όχι μία ολιστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια. «Εισάγουμε μία νέα κουλτούρα σύνθεσης, συνεργασίας και συνευθύνης για την τοπική κοινωνία», είπε και συμπλήρωσε ότι παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει μία πιο ορθολογική βάση κατανομής οικονομικών πόρων στους δήμους.

Για το ζήτημα της συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι είναι κάτι που θα εξεταστεί ξεχωριστά.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ιταλία, σχολίασε ότι θα πρέπει να προβληματίζει το σύνολο των εξελίξεων στην ΕΕ, με την ενίσχυση των δυνάμεων που διακατέχονται από ευρωσκεπτικισμό. «Σημασία έχει να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές και να ξαναπιάσουμε το νήμα της Ευρώπης της αλληλεγγύης και του κοινωνικού κράτους», είπε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ