ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπολιτευτικά «πυρά» στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Αντιπολιτευτικά «πυρά» στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος.

Τόσο η ΝΔ και η ΔΗΣΥ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα καταλόγισαν κομματικές στοχεύσεις και μικροκομματικές επιδιώξεις στην κυβέρνηση, ενώ επιφυλάξεις σε άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στους σχολικούς συμβούλους και επιμορφώσεις καθηγητών εξέφρασε και ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ που δήλωσε ωστόσο, ότι το κόμμα του τάσσεται θετικά επί της αρχής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, χαρακτήρισε μελανό σημείο στην δημοκρατική πορεία της χώρας το Προεδρικό Διάταγμα 152 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το οποίο -όπως είπε- καταργείται αμετάκλητα.

«Ήταν ένα άλλοθι για απολύσεις και υπονομευτικό της δημοκρατίας, σεβόμαστε τους εκπαιδευτικούς και το γεγονός ότι πρέπει να εργάζονται χωρίς να επικρέμεται τέτοια απειλή για αυτούς», υποστήριξε.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε και για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος, με τον κ. Γαβρόγλου να ισχυρίζεται ότι επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία, ώστε να μας βρει όσο γίνεται πιο προετοιμασμένους η νέα σχολική χρονιά. Σημείωσε δε, ότι την επόμενη εβδομάδα συζητείται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δ’ αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ