Διορισμούς σε βάθος τριετίας στον χώρο της εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου
Διορισμούς σε βάθος τριετίας στον χώρο της εκπαίδευσης δεσμεύθηκε πως θα ανακοινώσει τον Οκτώβριο ο Κώστας Γαβρόγλου.
Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για σοβαρό αριθμό μόνιμων διορισμών και επεσήμανε πως η προϋπηρεσία των υποψηφίων θα λειτουργήσει ως βασικό κριτήριο πρόσληψης.
Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεσήμανε πως θα υπάρξει συνεννόηση με τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο να αποτραπεί η υπονόμευση του μέτρου για το νέο σύστημα πρόσληψης.
Στη συζήτηση στην επιτροπή, δέχθηκε κριτική από τους φορείς που είχαν κληθεί να εκφέρουν τις θέσεις τους. Χαρακτήρισε πάντως, ως στοιχείο ωριμότητας το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η απόσυρση του νομοσχεδίου. Παράλληλα, κάλεσε τους φορείς να αποδεχθούν τα θετικά των αλλαγών.
Σε ότι αφορά στην κατάργηση του προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση, δεσμεύθηκε ότι δεν θα έρθει κανένα άλλο τέτοιο μέτρο από το παράθυρο.
Τραγωδία στο Περού: Δέκα φοιτητές νεκροί από φωτιά σε εστιατόριο - Έκαναν πάρτι γενεθλίων (pic)
20:48
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39
Σρι Λάνκα: Περισσότερους από 600 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντίτβα (pics)
20:30
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει η Λιθουανία για τα αερόστατα από τη Λευκορωσία
20:23