ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε το τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ

Πραγματοποιήθηκε το τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ

Μετά από αναμονή ημερών, πραγματοποιήθηκε τελικά η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Ο κ. Ζάεφ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό στις 15:00 το μεσημέρι και η μεταξύ τους συνομιλία τους διήρκησε μια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ανδρών το πρωί της Τρίτης για να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες τους.

Από το πρωί, υπάρχει έντονη κινητικότητα για το Σκοπιανό, με τον Νίκο Κοτζιά να μεταβαίνει εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου και τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας να προαναγγέλλουν το τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών δεν έκανε δηλώσεις, αρκέστηκε μόνο να επιβεβαιώσει πως το τηλεφώνημα ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ θα γίνει σήμερα, ενώ ερωτηθείς για το περιεχόμενό του απάντησε πως «αυτά θα τα πουν οι δύο πρωθυπουργοί».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ζόραν Ζάεφ υπογράμμιζε σε δηλώσεις του ότι λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα έρθει σύντομα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, και συμπλήρωσε: «Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή συνέντευξη του Σκοπιανού πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό δίκτυο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου την Τρίτη

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναμένεται αύριο να παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στις 11:00, στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Λεωφ. Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2)» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ