ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες βολές Φίλη κατά κυβέρνησης

Νέες βολές Φίλη κατά κυβέρνησης

Φίλια πυρά δέχθηκε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση από τον Νίκο Φίλη, ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα αποδόμησε επί της ουσίας το κυβερνητικό αφήγημα. 

Λίγη μόλις ώρα μετά την ομιλία Τσακαλώτου, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «ειλικρινή» τον υπουργό Οικονομικών που είπε πως θα συνεχιστεί η λιτότητα και αναρωτήθηκε «γιατί».

«Τα αντίμετρα δεν αφορούν τους συνταξιούχους που θα δουν μείωση των εισοδημάτων τους και τους μισθωτούς με τη μείωση του αφορολόγητου», είπε και πρόσθεσε πως «τα πλεονάσματα ύψους 3.5% θα φύγουν από την Ελλάδα και θα πάνε στην εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού, χωρίς να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη όταν μειώνεται η φορολογία στις μεγάλες επιχείρησης και τσακίζεται το αφορολόγητο.

Αναφερόμενος στο Υπεταμείο, ισχυρίστηκε πως υπό οποιανδήποτε ονομασία, συνιστά ότι η χώρα μας είναι επισφράγιση αποικίας χρέους. «Είτε μιλάμε για αξιοποίηση, είτε για ξεπούλημα, πάλι αποικία χρέους είναι», είπε και ζήτησε την κατάργηση αυτή της αντίληψης.

Πυρά εκτόξευσε και προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για τη μείωση της φορολογίας στους ιδιοκτήτες καναλιών, λέγοντας ότι είναι προκλητικό ενώ θα υπάρξουν 70 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, να υπάρχει μείωση που ξεπερνά αυτό το ποσό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ