ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή στην πΓΔΜ

Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή στην πΓΔΜ

Την πεποίθηση ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό δεν θα γίνει αποδεκτή στην πΓΔΜ εξέφρασε ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, από τους όρους της συμφωνίας για τους οποίους ενημερώθηκε από τον Νίκο Κοτζιά χθες, θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή σε δημοψήφισμα ή από την αντιπολίτευση.

Παράλληλα, εξέφρασε την πάγια θέση των ΑΝΕΛ θέτοντας και θεμα κομματικής πειθαρχίας: «Όποιος σκέφτεται να ψηφίσει να φύγει τώρα», ειπε εκτιμώντας πωςη διαδικασία θα τραβήξει σε μάκρος, ενδεχομένως μέχρι και το 2020.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Απέφυγε να αναφερθεί στο μοντέλο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απο τη στιγμή που διαφωνεί σε αυτο το κρίσιμης σημασίας εθνικό θεμα, λέγοντας πως όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουμε.

Σε οτι αφορά στους όρους της συμφωνίας, ειπε ότι είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. «Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν», επεσήμανε.

Ξεκαθάρισε ακομη, πως οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν καμία κίνηση που θα υπονομεύσει την έξοδο της χώρας απο τα μνημόνια. «Όταν έρθει το θέμα στη Βουλή θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με το λάο όταν εκλεγήκαμε», είπε και σημείωσε με έμφαση πως δεν θα σηκώσει το χέρι του προκειμένου να γίνει δεκτή η ένταξη ενός κράτους με τον όρο Μακεδονία σε διεθνείς οργανισμούς

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό: «Στη διεθνή γνώμη δεν είναι η Ελλάδα αυτή που ανακόπτει την πορεία της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Ανέφερε δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση πήγε σε διαπραγματεύσεις που ήταν προς την κατεύθυνση της λύσης. «Εκείνος που αρνείται μέχρι σήμερα είναι η FYROM» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε «πυρά» και κατά της ελληνικής αντιπολίτευσης, καλώντας τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

«Και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, ο Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι η μέχρι πρότινος πρόεδρος της νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει συντονίστρια του εκλογικού μηχανισμού.

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ