ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επαναπρόσληψη 171 απολυμένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επαναπρόσληψη 171 απολυμένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ
Παλαιότερη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2015 στην είσοδο της Βουλής από ανέργους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Σήμερα, βουλεύτες του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την επαναπρόσληψη 171 απολυμένων του ΟΑΕΔ, των οποίων η απομάκρυνση τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε μεγάλα κενά στις υπηρεσίες όπου εργάζονταν EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Την επαναπρόσληψη 171 απολυμένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, καθώς η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η βίαιη απομάκρυνσή τους δημιούργησε μεγάλα κενά στις υπηρεσίες όπου εργάζονταν, λόγω αυξημένων αναγκών και ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων.

Το 2009, όπως αναφέρεται στην ερώτηση, οι υπάλληλοι πήραν στα χέρια τους το πρώτο χαρτί απόλυσης, πετυχαίνοντας ωστόσο, μέσω δικαστικών αποφάσεων, την αναγνώρισή τους ως τακτικών υπαλλήλων αορίστου χρόνου, εφόσον αποδείχθηκε ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και 60 εξ αυτών επέστρεψαν στις θέσεις που εργάζονταν τον Φεβρουάριο του 2012.

Από τότε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015, οι εργαζόμενοι αυτοί εργάστηκαν ανελλιπώς ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου, ενώ τον Ιανουάριο του έτους 2013 κατάφεραν να ενταχθούν στη μισθοδοσία υπαλλήλων αορίστου χρόνου, με σχετική απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ωστόσο, στις αρχές Φεβρουαρίου, απολύθηκαν ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ