ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουλιαράκης: Τελειώνει η μεγάλη εποχή της παρατεταμένης λιτότητας

Χουλιαράκης: Τελειώνει η μεγάλη εποχή της παρατεταμένης λιτότητας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Η μεγάλη εποχή παρατεταμένης λιτότητας τελειώνει» διαμήνυσε στην ομιλία του στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης ο Γιώργος Χουλιαράκης και επεσήμανε ότι τα στοιχεία του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προαναγγέλλουν μειώσεις φόρων ύψους 2,3 δις ευρώ έως το 2022.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ που δεν χαιρετίζει τις μόνιμες μειώσεις φόρων, καλώντας την παράλληλα να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει τις φορολογικές μειώσεις και να εξηγήσει «από που θα βρει πόρους να κάνει περισσότερες μειώσεις».

Διέψευσε ότι το Μεσοπρόθεσμο θέτει ως στόχο σημαντικά υπερπλεονάσματα ύψους έως και 5,19% για το 2022, κάνοντας λόγο για μύθο της αντιπολίτευσης και επεσήμανε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα στη δημοσιονομική πολιτική.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χουλιαράκη περί τέλους λιτότητας προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Βαρδαλή με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά πως ποτέ δεν είπε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι μειώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε με εμφανώς ειρωνική διάθεση και τα όσα αναφέρουν στις ομιλίες τους βουλευτές της ΝΔ. «Όταν βγείτε κυβέρνηση θα πάτε στην Μέρκελ και θα της ζητήσετε μείωση πλεονασμάτων, κατάργηση ιδιωτικοποιήσεων και υπερταμείου και θα σας πει «καλώς τα παιδιά, good luck», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε πως «τον ερχόμενο Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από την επιτροπεία και βγαίνουμε καθαρά χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, χωρίς νέες αιρέσεις και χωρίς άλλες προϋποθέσεις για τη λήψη δανεισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ