Μητσοτάκης: Η συμφωνία να έρθει στη Βουλή πριν από την υπογραφή
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, έκανε λόγο για μία «εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία» και ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία για το ονοματολογικό να έρθει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση.
«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να υπογράψει διακρατική συμφωνία με το βόρειο γείτονα μας. Μία συμφωνία που είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού γιατί εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμισσε πως ο κ. Τσίπρας «δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον αυτής της συμφωνίας«.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε πως ο «πρωθυπουργός δεσμεύει τη χώρα σε μία πραγματικότητα που αργότερα δεν θα μπορεί να αλλάξει».
«Είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία», λέει ο Ζελένσκι
20:33
Τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ - Τι προβλέπει για το ρωσικό πετρέλαιο
20:28
Κεφαλογιάννης: Σε 24 ώρες η ΔΑΕΕ βρήκε τα αίτια της έκρηξης στα Τρίκαλα- Άμεση η επέμβαση στο Πέραμα
20:20
Πολωνία : Μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε στρατιωτική βάση της Πολωνίας στις 28 Ιανουαρίου
20:14