ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανής πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή-Κάλεσε σε πραξικόπημα

Πρωτοφανής πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή-Κάλεσε σε πραξικόπημα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος, στο τέλος της τοποθέτησής του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή.

«Ο ομιλητής έφτασε στα όρια της πατριδοκαπηλίας. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή – Λαϊκός Σύνδεσμος ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Βούτσης.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Βρισκόμαστε ενώπιον μίας κλιμάκωσης, η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει σε ελάχιστους, ενδεχόμενα θύλακες ή πρόσωπα, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ταραχή».

«Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που να λήξει η αυριανή διαδικασία», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

4484442


Πηγή:EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων με εισήγηση να μην συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στη συζήτηση.

Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά οι ύβρεις των χρυσαυγιτών, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, άποψη με την οποία συμφώνησαν τα κόμματα, υπογραμμίζοντας πως αποτελούν «υλικό» για παρέμβαση του εισαγγελέα.

Κ. Χατζηδάκης: Όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών, δεν ακούστηκαν ποτέ στην αίθουσα της Ολομέλειας και τα καταδικάζουμε χωρίς καμιά αμφιβολία…

Α. Λοβέρδος: Κάλεσε την ηγεσία των ΕΔ σε εσχάτη προδοσία που συνιστά κακούργημα… Να καταδικαστεί απ’ όλη τη Βουλή και να μην διαγραφούν από τα πρακτικά, να ανακαλέσουν…

Γ. Μαυρωτάς: Καταδικάζουμε απερίφραστα και συμφωνούμε κι εμείς να μην διαγραφούν από τα πρακτικά…

Ν. Ξυδάκης: Να παραμείνουν στα πρακτικά και να επιληφθεί η Διάσκεψη των Προέδρων

Θ. Παφίλης: Υπάρχει μια σοφή παροιμία, ότι από στόματος κοράκου κρα θα ακούσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση προσβάλλουμε και τα κοράκια… Ποιοι μιλούν για πατρίδα, τα φασισταριά χούντας; Δεν είναι δυνατόν με τέτοιο υλικό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να καθυστερεί τόσα χρόνια τη δίκη…

Δ. Καμμένος : Καταδικάζουμε, να μείνουν πρακτικά για να επιληφθεί ο εισαγγελέας κι εμείς ως Βουλή να είμαστε αυστηρότεροι απέναντί στη Χρυσή Αυγή…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ