ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ζήτησε την ποινική δίωξη των χρυσαυγιτών για εσχάτη προδοσία

Καμμένος: Ζήτησε την ποινική δίωξη των χρυσαυγιτών για εσχάτη προδοσία
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ποινική δίωξη κατά του Κώστα Μπαρμπαρούση και κατά του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για αδικήματα που αφορούν στην εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανατροπή του πολιτεύματος.

Ζήτησε παράλληλα, από την Ολομέλεια της Βουλής να εγκρίνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ώστε να μπορούν –όπως είπε- να εφαρμοσθούν οι νόμοι.

«Να θυμίσω ότι σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΧΑ διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τα στελέχη του στρατού ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το Πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι ο στρατός δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις. Τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινικού κώδικα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος. Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και με το στρατό. Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ