ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Foreign Policy: Ο Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Foreign Policy: Ο Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πλέκει με δημοσίευμά του το περιοδικό Foreign Policy, αναφορικά με τις πολιτικές κινήσεις του στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να του απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που φέρει τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης», «οι δύο ηγέτες που αξίζουν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, δεν συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη. Αντ’ αυτού, θα συναντηθούν την Κυριακή στις όχθες μιας λίμνης με γλυκό και καθαρό νερό στα σύνορα Ελλάδας, Μακεδονίας και Αλβανίας».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας της Ελλάδας και ο Ζόραν Ζάεφ της Μακεδονίας – μια χώρα που θα είναι γνωστή επισήμως ως Βόρεια Μακεδονία – θα υπογράψουν μια συμφωνία για την επίλυση της επίπονης και πολύχρονης σύγκρουσης για το όνομα της πΓΔΜ» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, «στην πραγματικότητα, η συμφωνία κάνει πολύ περισσότερα από αυτό. Δημιουργεί ένα πρότυπο για την αντιμετώπιση συγκρούσεων ταυτότητας που δημιουργούν συγκρούσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

fp


Ο συντάκτης του άρθρου παραδέχεται ότι υπάρχουν «δύσκολες αντιδράσεις από εθνικιστές και στις δύο χώρες, που έχουν επιτεθεί στον αντίστοιχο ηγέτη τους, ως προδότη. Για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, είναι επείγον να κερδίσει ο Τσίπρας και ο Ζάεφ όχι μόνο υποστήριξη, αλλά και παγκόσμια αναγνώριση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ