ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 153 "όχι" έναντι 127 "ναι" η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει ωστόσο, την ψήφο του Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ και εκείνη του ανεξάρτητου Γιώργου Κατσιαντώνη. 

Ο Δημήτρης Καμμένος διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο με ένα αιχμηρό tweet «ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης…».

Η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ από τον πρώην –πλέον βουλευτή- των ΑΝΕΛ δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού ο ίδιος με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες είχε αφήσει σαφώς να εννοηθεί πως θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ διαθέτει πλέον 8 βουλευτές.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης που οι πληροφορίες τον θέλουν να προσχωρεί στη ΝΔ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν συνολικά είκοσι βουλευτές, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που αναζητείται από την ΕΛΑΣ μετά το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον για την προτροπή του σε πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής. Απόντες ήταν όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν αποχωρήσει από τη συζήτηση και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης.

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ διεξήχθη σε κλίμα ακραίας πόλωσης. Ο πρωθυπουργός κλείνοντας με την ομιλία του τη διαδικασία επεσήμανε ότι πρόκειται για μια καλή συμφωνία που κάθε Έλληνας πρωθυπουργός θα ήθελε να έχει φέρει. Εκτίμησε πως το «πρόβλημα» της ΝΔ είναι ότι έχουμε συμφωνία και ότι αυτή είναι καλή.

Το «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας ισοδυναμεί με «ναι» στη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η διάσταση στο Κίνημα Αλλαγής για τη συμφωνία με τα Σκόπια αποτυπώθηκε στις ομιλίες Γεννηματά- Θεοδωράκη. «Οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται τον όρο Μακεδονία, δεν συμφωνούμε με το κείμενο της συμφωνίας, δεν θα ψηφίσουμε όταν έρθει στην Βουλή», επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος. Δημοψήφισμα ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ