Γεννηματά προς ευρωπαίους σοσιαλιστές: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ
Την ενόχλησή της σχετικά με τις υποδείξεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) να στηρίξει τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ, έδειξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στον πρόεδρο του κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ, στη συνάντησή τους στα γραφεία του ΕΣΚ στις Βρυξέλλες.
Η κ. Γεννηματά επεσήμανε την υποστήριξη της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ειδικότερα της πΓΔΜ, αλλά υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.
«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση. Αντίθετα οξύνει τους εθνικισμούς και στα δυο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.
Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας», σημείωσε η Φ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι «την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας - παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
Η κ. Γεννηματά συζήτησε επίσης ζητήματα που συνδέονται με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την Ευρώπη.
Ποια η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις - Οι δικαιούχοι
04:00
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πού κυμαίνονται οι τιμές του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για τον Αύγουστο
03:00
Θερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
02:00
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00