ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην ακρόαση της Παπασπύρου

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην ακρόαση της Παπασπύρου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ένταση προκάλεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου

Η μεν αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι προχωρά σε θεσμικές παρεκκλίσεις και παραβίαση του νόμου προκειμένου να ικανοποιηθούν οι κυβερνητικές στοχεύσεις σε υποθέσεις όπως η NOVARTIS αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ, η δε, κ. Παπασπύρου ανέφερε ότι δέχεται απειλές μέχρι και από δημοσιογράφο για δήθεν πολεοδομικές παραβάσεις της οικογένειάς της.

Τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη ΔΗΣΥ της καταλόγισαν ότι λειτουργεί ιδιοτελώς προς όφελος της κυβέρνησης. Οι κ.κ. Γεωργαντάς και Αθανασίου (ΝΔ) χαρακτήρισαν «στημένη» τη συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό με την ίδια να αρνείται τις κατηγορίες. Η κ. Παπασπύρου υποστήριξε ακόμη, πως οι επιθέσεις κατά των ειδικών επιθεωρητών έχουν μόνη στόχευση να σταματήσουν οι έρευνες τους. «Δεν προανήγγειλα διώξεις. Είπα μόνο πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα», είπε.

«Πώς σέβεστε τη μυστικότητα της προδικασίας; Εσείς δίνετε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ. Λίγες ημέρες πριν και λίγες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας είχατε βγει σε δεκάδες ΜΜΕ και δημιουργήσατε κλίμα το οποίο εναρμονιζόταν με τη στόχευση της κυβέρνησης. Ένα κλίμα το οποίο κατέρρευσε παταγωδώς» ανέφερε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ